2009-09-13  Kruis van Verdienste voor de Majoor Henk Weerstra.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 13 september 2009 in Maastricht werd ons lid , de Majoor Henk Weersta , samen met zijn mede sporters de Majoor Harald Kraaij, Kapitein Axel Posthumus , de Eerste Luitenant Hans van Dommelen en de Eerste Luitenant Allard Bakker onderscheiden met de op een na hoogste verenigingsonderscheiding ‘Het Kruis van Verdienste der K,V.N.R.O.”

De Maj. Weersta ontving deze onderscheiding ondermeer voor zijn 17 jaar als deelnemer aan de CIOR militaire Competitie, als winnaar van het CIOR overall veteranen klassement in 1992 samen met de Kap. Ad Verhagen en Ritm. Bert van der Graaf, als winnaar van 7 maal het KL kampioenschap Survival.

De Maj. Weerstra vertegenwoordigde onze afdeling diverse malen op de Landelijke schietwedstrijden voor reserve officieren waar hij menige prijs behaalde ondermeer het landelijk kampioenschap zowel individueel als teamlid.

Bovendien was hij winnaar in 1991 van de Noordelijke militaire driekamp.

In zijn functie als reserve Majoor als docent lichamelijke opvoeding, later als coördinator en tegenwoordig als afdelingsdirecteur geüniformeerde beroepen aan de Friese Poort geeft hij een bijzondere invulling aan zijn ambassadeurschap voor de krijgsmacht in het algemeen en in het bijzonder voor de KVNRO afdeling Friesland.