Laatste nieuws !

Golfwedstrijd Ameland 12-09-2017

Golfwedstrijd Ameland 12-09-2017

Vanochtend om 11.00 uur ontvingen Gerard Frijling en ondergetekende de genodigde deelnemers (Res/EVO/Gepensioneerde/ Officieren van het Nederlandse Leger) van de vaste wal op de golfbaan van Ameland, om een onderlinge strijd te leveren om de hoogste eer en de  eeuwige roem, bij het winnen van de jaarlijkse unieke golfwedstrijd(18H) overzee .
Het weer was zeer winderig, variërend van windstil tot stormachtig, afgewisseld met buien en buitjes. De baan sopte hier en daar, maar als je op de fairway bleef dan had je weinig last. De greens waren als vanouds top!! Ook had iedereen dus goede luim.

Na 9 holes is er in de flight indeling gewisseld, en dat pas nadat elke deelnemer een Nobeltje achter de kiezen had.

In de tweede 9 holes moest onze Ben helaas wegens een doorzettende hernia afhaken en werd hij met de taxi vanaf hole 3 naar het clubhuis vervoerd, alwaar hij aan de goede zorg van barbeheerder Kevin werd toevertrouwd.

Tenslotte was iedereen binnen en werden de behaalde punten geteld en de prijzen uitgereikt.

Frits Bartels  3e
Gerard Frijling 2e
Tone den Drijver 1e

Na een gezellige bespreking van de behaalde resultaten, zijn de "vaste wallers" met de bus van 17.45 vanaf de golfbaan vertrokken.
Gerard en ik bleven, als organisatoren van dit unieke evenement, achter op dit mooie eiland in trainingskamp, om onze resultaten alvast voor volgend jaar op een hoger plan te brengen.

Wij rekenen volgend jaar weer op aller deelname.

Met vriendelijke groet,

J.C. Robijn, Eltnt. bd.
secretaris KVNRO afd. Friesland

Friesland Borrel

Friesland Borrel

Onderstaande initiatiefnemers, organiseren de "Friesland Borrel" in onze residentie: Leeuwarden.
De bedoeling is: een gezellig samenzijn op de eerste dinsdag van de maand van 17.00-18.00 uur in de bovenzaal van het Grand Café:  "Het wapen van Leeuwarden" in Leeuwarden. Na afloop gaan enkelen eten in het openbaar gedeelte van het Grand Café

Omdat deze borrel meer verdiend dan onze Cavalerie achtergrond, is het een ontmoeting tussen Officieren b.d., Officieren Reservisten en actief dienende Officieren van Land-, Lucht-, en Zeemacht.

Het adres van Het Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, 8911 BN te Leeuwarden.
Het Wapen van Leeuwarden is gemakkelijk per auto en openbaar vervoer bereikbaar.

J.A. de Jong; Lkol. Cav. b.d.

J.C. Robijn; Elnt. Cav. b.d.

Voor de pagina van de Friesland Borrel en uitgebreide informatie:  Klik Hier

Aanmelden voor deelname aan activiteiten

Geachte leden,

Voor deelname aan activiteiten dient u zich uiterlijk 2 dagen van te voren aan te melden bij het secretariaat via het email adres van de afdeling.
Ook indien u in het bezit bent van een Defensie pas, is het wenselijk dat u zich aanmeldt.

Met vriendelijke groet,
Het secretariaat

Email Adres

Email adres